De voordelen van een lamellendak

Een lamellendak is een stijlvolle zonweringsoplossing voor in je tuin. Bij Zandschulp hebben we de kwalitatief hoogwaardige lamellendaken van Corradi in ons assortiment. Creëer hiermee een heerlijke buitenruimte in zowel de lente, de zomer als in de herfst!

Een lamellendak is een constructie met lamellen die tot 135° verstelbaar zijn. De lamellen kun dus zowel open als dicht gekanteld worden. Zo zit je droog bij regen en met mooi weer geniet je van de zon en open lucht. 

Flexibele mogelijkheden 

Een lamellendak kun je vrijstaand plaatsen, maar het kan ook ingebouwd worden. Zo kun je een lamellendak plaatsen in de uitbouw van je woning. Hiermee creëer je een stuk binnenruimte die in een handomdraai omgetoverd kan worden tot een open ruimte met een prachtige lichtinval. 

Een lamellendak past ook heel goed boven een veranda. Naar gelang de weersomstandigheden kantel je de lamellen zo dat je droog zit bij regen, dat je van de schaduw geniet of zodat je juist wat zonnestralen meepakt. Een prachtig samenspel van licht en schaduw. 

Buiten zitten in elke weersomstandigheid

Eén van de belangrijkste voordelen van een lamellendak is al ter sprake gekomen. Doordat de lamellen kantelbaar zijn, kun je het dak naar wens open en dicht maken. Het dak is waterdicht, dus bij een stevige zomerse regenbui kun je gewoon buiten blijven zitten. 

In de felle zon kun je de lamellen zo kantelen dat je van de schaduw geniet, maar toch nog een mooie lichtinval hebt. Vergeleken met een dak van glas of polycarbonaatplaat is dat een groot voordeel – hieronder wordt het in de volle zon al snel erg warm. 

Buiten zitten in drie seizoenen 

Met een lamellendak verleng je je buitenseizoen behoorlijk. Je kunt zowel in de lente, als in de zomer en in de herfst lang buiten zitten. In het voorjaar geniet je al snel van de eerste zonnestralen en in de herfst bescherm je jezelf tegen invallende regen. 

Met het aanbrengen van verlichting en één of meerdere heaters onder het dak zit je ook in de koudere en donkere dagen nog heerlijk buiten. De ideale oplossing voor een lang buitenseizoen, dus. 

Als het hoogzomer is, kantel je de lamellen zo, dat je nog wel lichtinval hebt, maar niet in de directe zon zit. Tegelijkertijd blijft de hitte niet hangen onder de overkapping, zoals bij een permanente overkapping het geval is. 

Een buitengewoon stijlvolle oplossing 

Een lamellendak is een zeer stijlvolle oplossing voor buitenzonwering. Het hoogwaardige materiaal maakt dat het ook esthetisch een aanvulling is op elke tuin en bij ieder huis. Een lamellendak ziet er gewoonweg schitterend uit. 

Zijkanten naar wens aan te passen

De zijkanten van een lamellendak kun je bekleden met een oplossing naar wens. Denk aan screens, glazen schuifwanden of houten of aluminium lamellen/shutters. Zo kun je het lamellendak ook opsplitsen in twee delen, waardoor je een deel ervan ook als omkleedruimte naast je zwembad kunt gebruiken. Of je zet er een jacuzzi onder. Net wat je wilt! 

Nu te zien in onze showrooms

Heb je interesse in een lamellendak? In onze showrooms is de Corradi Imago te zien. We adviseren je graag over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.